Stichting Loenen Energie Neutraal 

Acie - Zon op school is geslaagd, mede dankzij uw steun!

 

Samen met de energiecooperaties EnergieRijk Voorst uit Voorst, ZET uit Zutphen, Lochem Energie uit Lochem, en EBEM uit Brummen gaat de Duurzame Energiecooperatie Apeldoorn (de-A) een aantal basisscholen in de Stedendriehoek voorzien van zonnepanelen gekoppeld aan een educatief programma over duurzame energie. 

 

Maandag 31 Maart is het project in de gemeente Apeldoorn van start gestart op drie scholen van Leerplein055. De openbare basisschool de Tweede Stee in Loenen doet mee als één van drie scholen (naast de Basisschool De Eendracht en de Sterrenschool Apeldoor).  

 

Voor het project Zon op School is vanuit de Stedendriehoek een bedrag van Euro 180.000 beschikbaar gesteld. Loenen Energie Neutraal is een partner in dit project.

 

Doel van Zon op School is leerlingen bewust te maken van het gebruik van groene energie. Dit wordt gedaan door op het dak van de school zonnepanelen te plaatsen en de opbrengst dagelijks in de school zichtbaar te maken. Dit alles in combinatie met een aantrekkelijk lespakket. 

 

Met de aankoop van zoncertificaten door ouders en dorpsgenoten is de financiering rond.

De certificaten zijn verkocht voor 50 euro en over zes jaar krijgt de bezitter er 60 euro voor terug. Door deze crowdfunding heeft de  openbare basisschool De Tweede Stee in Loenen zonnepanelen op het dak.  

 

Stichting Loenen Energie Neutraal (LEN) draagt bij aan de investering in zonnepanelen voor op de Tweede Stee vanuit de subsidie die zij vorig jaar heeft gewonnen met de wedstrijd Energieke Dorpen. Zij heeft een actieve rol gespeeld in de verkoop van de zoncertificaten in de afgelopen maanden. Binnen het Loenen Energie Neutraal-initiatief is dit resultaat straks een mooi, groots en zichtbaar eerste project op een publiek gebouw in het dorp.

 

 

 

 

Top