Tijdlijn

Tijdlijn

Hier kunt u vinden wat we de afgelopen jaren hebben bereikt en wat onze hoogtepunten waren.

23.06.2020
DE-Centrale wint Europese Citizens Award 2020
09.05.2019
Oprichting Energie Coöperatie Loenen U.A.

Op 9 mei 2019 is de Energie Coöperatie Loenen U.A. opgericht. De coöperatie vloeit voort uit het 2e EU-project van Loenen Energie Neutraal, het Interreg community-based Virtual Power Plant-project. Dit wordt  uitgevoerd wordt door Duurzame Projecten Loenen (DPL).

10.10.2017
Oprichting Stichting Duurzame Projecten Loenen

De activiteiten van DPL bestaan uit het aantrekken en implementeren van verschillende (subsidie) projecten in Loenen. Het eerste project van de stichting is de ontwikkeling van een virtuele energiecentrale.

31.03.2014
Energiefonds Loenen

Een splinternieuw energiefonds gaat Loenenaren helpen met het isoleren van woningen of de aanschaf van zonnepanelen. Oprichting Loenen Energie Neutraal is hiermee een feit.

15.07.2013
Loenen energiekste dorp van Apeldoorn

Maandagavond 15 juli was de finale van de competitie tussen dorpen in Apeldoorn. Wie maakte het beste plan om het eigen dorp zelfvoorzienend te laten worden als het gaat om energie? De genomineerde teams uit Beekbergen, Radio Kootwijk en Loenen presenteerden hun plan voor een volle, enthousiaste zaal in Werkgebouw Zuid. Juryvoorzitter Olaf Prinsen maakte na juryberaad bekend dat Loenen het beste plan had.