Loenen energiekste dorp van Apeldoorn

Loenen energiekste dorp van Apeldoorn

Maandagavond 15 juli was de finale van de competitie tussen dorpen in Apeldoorn. Wie maakte het beste plan om het eigen dorp zelfvoorzienend te laten worden als het gaat om energie? De genomineerde teams uit Beekbergen, Radio Kootwijk en Loenen presenteerden hun plan voor een volle, enthousiaste zaal in Werkgebouw Zuid. Juryvoorzitter Olaf Prinsen maakte na juryberaad bekend dat Loenen het beste plan had. Het winnende team verdient de helft van het investeringsbedrag met een maximum van twee ton.
 
Hulde voor alle teams
Juryvoorzitter en wethouder Olaf Prinsen benadrukte dat het tot het laatste moment spannend was wie de prijs zou winnen omdat de drie plannen ieder van grote kwaliteit waren. Prinsen: “Toen we aan deze competitie begonnen hadden we niet durven hopen op zulke indrukwekkende plannen. Ze laten zien hoeveel energie en kracht er zit in de dorpen van Apeldoorn. Loenen heeft terecht gewonnen maar het zou zonde zijn als de plannen van de andere dorpen niet verder worden gebracht. Vanuit de gemeente gaan we dan ook zeker nog met die teams in gesprek.”
Loenen energiekste dorp van Apeldoorn  
Speerpunt provincie Gelderland
Ook gedeputeerde Annemieke Traag was van de partij op de finaleavond. Zij wilde door haar aanwezigheid het initiatief ondersteunen en gaf aan dat verduurzaming één van de prioriteiten van de provincie Gelderland is. Traag: “In de provincie Gelderland wordt nu 6 miljard euro aan energie per jaar uitgegeven. Stel dat je 10% van dat bedrag zou kunnen investeren in lokale, duurzame energie, dan heb je het al over ruim een half miljard.”
 
Partners & Steun 

Dit project is een initiatief van de gemeente Apeldoorn in nauwe samenwerking met de provincie Gelderland. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de gemeente Apeldoorn, de provincie Gelderland (energietransitie programma) en het Europees Regionaal Ontwikkelingsfonds (Interreg IVB). De hoofdprijs, een 50% investeringsbudget voor de realisatie van het project met een maximum van twee ton, wordt beschikbaar gesteld door het Europees Regionaal Ontwikkelingsfonds.

Deel dit bericht:

Loenen Energie maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.