De Stichting Duurzame Projecten Loenen (DPL) heeft als taak het aantrekken van verschillende innovatieve subsidieprojecten om een voortrekkersrol te vervullen in de energietransitie

Welkom bij DPL

St. Duurzame Projecten Loenen

De Stichting Duurzame Projecten Loenen (DPL), opgericht in 2017, heeft als doel het creëren en ondersteunen van initiatieven om de duurzaamheid en de leefbaarheid in het dorp Loenen te bevorderen in het kader van Zonnedorp Loenen.

Activiteiten: De activiteiten van DPL bestaan uit het aantrekken en implementeren van verschillende (subsidie) projecten in Loenen.

dpl, duurzaam loenen, innovatie, projecten
activiteiten

Projecten

Het eerste project van de DPL is de ontwikkeling van een virtuele energiecentrale(cVPP) in samenwerking met partners uit Ierland en België. In de virtuele elektriciteitscentrale wordt alle lokale opgewekte energie, van zonnepanelen of andere duurzame energie-opwekkers, samengevoegd en centraal aangestuurd via een energiemanagementsysteem. Dit zorgt er voor dat vraag en aanbod van energie beter op elkaar worden afgestemd.

Voor dit project, de community based virtual powerplant (cVPP) is in het kader van Interreg North-West Europe een subsidie van 850 .000 euro ontvangen. Ook de Provincie Gelderland draagt financieel bij aan het project. 

Eind 2020 is de cVPP, in Loenen omgedoopt tot DE-centrale, opgeleverd. Inmiddels zijn de eerste 100 huishoudens aangesloten op DE-centrale. Op basis van hun ervaringen en wensen zal de komende twee jaar het energiemanagementsysteem verder worden ontwikkeld

Europese subsidie

Interreg Noord-West Europa

Deze aanvraag van LEN voor een community based Virtual Power Plant is onlangs beloond door Interreg
North-West Europa, de Europese organisatie die gaat over het stimuleren van duurzame en innovatieve projecten. Niet alleen in Loenen maar ook in twee andere Europese landen (België en Ierland) zal aan het project worden gewerkt. Als het model blijkt te werken, wordt het uitgerold naar andere steden.

MEER INFORMATIE OVER INTERREG →

BESTUUR, RAAD VAN TOEZICHT EN PARTNERs

Bestuur

  • Willem Dikker HupkesVoorzitter
  • Monique HarmsenSecretaris
  • Michel van SchootenPenningmeester

Raad van Toezicht

  • Rijn PlatteelVoorzitter
  • Janneke Slingerland
  • Marian Zoet

Partners

neem contact op
Contactgegevens

U kunt Stichting Duurzame Projecten Loenen bereiken via onderstaande contactgegevens

Correspondentieadres

Hoofdweg 73, 7371AE Loenen

Telefoonnummer

+31 653 547 711

E-mailadres

secretaris@duurzaamloenen.nl

contactinformatie
Contactformulier innovatie

Loenen Energie maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.