Drie basisscholen van Leerplein055 van start met Zon op School

Drie basisscholen van Leerplein055 van start met Zon op School

Drie basisscholen in Apeldoorn krijgen binnenkort zonnepanelen op het dak van het schoolgebouw. Vanaf maandag 31 maart start de duurzame energiecoöperatie deA namelijk het project Zon op School op drie openbare basisscholen in de gemeente Apeldoorn. De basisscholen die meedoen zijn De EendrachtSterrenschool Apeldoorn en De Tweede Stee in Loenen. Er komen zonnepanelen op het dak en in de school zal de opbrengst van de panelen dagelijks te volgen zijn. Dit alles in combinatie met een aantrekkelijk lespakket om bewustwording over het gebruik van groene energie te realiseren bij de leerlingen.

Project Zon op School
Zon op School is een project van deA in samenwerking met de scholen van Leerplein055. Doel van het project is om kinderen bewust te maken van het gebruik van groene
energie, schoolgebouwen duurzamer te maken en de energierekening omlaag te brengen. Bij de uitvoering van het project bij de Sterrenschool Apeldoorn is tevens Kerschoten Energie Neutraal betrokken en bij De Tweede Stee helpt Loenen energieneutraal een handje.

Verkoop van zoncertificaten
Om het project te laten slagen, wordt financiële hulp gevraagd van ouders en andere geïnteresseerde Apeldoorners en Loenenaren. Iedereen die wil, kan de scholen helpen door een zoncertificaat te kopen op www.de-A.nl/zonopschool. Een zoncertificaat kost 50 euro. Na zes jaar krijgt men hiervoor gegarandeerd 60 euro terug. Grotendeels is de financiering al rond, de verkoop van de zoncertificaten is nodig voor de laatste 25% van de investering.

Over deA
deA is de duurzame energiecoöperatie van en voor Apeldoorners. Doel is om samen Apeldoorn duurzamer te maken. Dit doet deA onder andere door het leveren van duurzame energie uit Apeldoorn, het ontwikkelen van duurzame projecten, en het bieden van inspiratie en ontmoeting. deA timmert hard aan de weg, het resultaat is terug te zien in de gestage groei van het aantal klanten. Apeldoorners hebben vertrouwen in deA en kiezen voor duurzame energie uit de buurt.

Deel dit bericht:

Zoek

Drie basisscholen van Leerplein055 van start met Zon op School

Laatste berichten

Loenen Energie maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.