Energiefonds in Loenen

Energiefonds in Loenen

Een splinternieuw energiefonds gaat Loenenaren helpen met het isoleren van woningen of de aanschaf van zonnepanelen. Ook basisschool De Tweede Stee kan voor zonnepanelen een beroep doen op het fonds.

De Tweede Stee is een van de drie openbare basisscholen in Apeldoorn waar maandag het project Zon op School van start ging. Met het project wil de lokale duurzame energie-coöperatie deA alle scholen in de gemeente van zonnedaken voorzien.

In Loenen helpt de Stichting Loenen Energie Neutraal deA met de financiering van de zonnepanelen. De stichting kan 40 procent van het benodigde bedrag voorschieten en 5 procent schenken. Het geld komt uit een fonds dat gevuld is met twee ton aan Europese subsidie. Door de opzet van het fonds levert de subsidie de komende tijd voor 2.2 miljoen aan duurzame investeringen op.

Het fonds is bedacht door een werkgroep van Loenenaren. Die wonnen er vorig jaar de wedstrijd Energieke Dorpen mee. Met de website loenenenergie.nl (sinds maandag operationeel), een spreekuur in verenigingsgebouw De Brink, maar vooral het energiefonds hoopt de stichting Loenen energiezuiniger en op termijn energieneutraal te maken.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp