LEN bedankt de organisatoren voor een geslaagde dag!

LEN bedankt de organisatoren voor een geslaagde dag!

Op 28 november heeft Loenen bezoek gehad van een Europese delegatie die kwam kijken hoe we hier in Loenen de overstap naar duurzame energie vorm aan het geven zijn, met hulp van 200.000 euro Europese subsidie. Twee bussen met in totaal 75 mensen uit Engeland, Ierland, Frankrijk en België en uit de provincie Zeeland hebben in een leuk programma van 8:45 tot 13:15 een leuke indruk gekregen wat er hier allemaal gebeurt. Het programma begon met een muzikale ontvangst van OLTO, waarbij o.a. de Euromars werd gespeeld.

Daarna opende wethouder Olaf Prinsen de dag met een welkomstwoord en uitleg hoe Apeldoorn met duurzaamheid bezig is. Dorpsraadvoorzitter Reinder Groenhof introduceerde Loenen aan het internationale bezoek en met een vooraf opgenomen filmpje werden de zonnepanelen van de Brink officieel geopend. Vervolgens presenteerde LEN-voorzitter André Zeijseink de geschiedenis, stand van zaken en toekomstsplannen van Loenen Energie Neutraal.

Met een wandeling naar OBS de Tweede Stee werd het programma voortgezet, en kregen de mensen een indruk hoe ook de schoolgaande jeugd met duurzame energie bezig is. Hoogtepunt daar was een presentatie door Davis Radstaat uit groep 8, die liet zien dat er in Loenen ruim voldoende geschikt dakoppervlak is om allebenodigde huishoudelijke elektriciteit in Loenen zelf op te wekken met zonnepanelen. LEN zal zich inzetten om dat ook werkelijkheid te maken.

Na het bezoek aan de school was het tijd voor een rondrit met de bus door Loenen, waarbij zoveel mogelijk huizen van LEN-deelnemers werden aangedaan. André Zeijseink en LEN secretaris Nynke Coops-Draisma fungeerden daarbij als reisleiders op de beide bussen. Na afloop van de busrit ging het programma verder in de Brink, met een discussie over toekomstmogelijkheden voor LEN onder leiding van LEN-deelnemer Bertus van het Hekke. Het geheel werd afgesloten met een gezellige lunch, verzorgd door de plaatselijke horeca-ondernemers en een dankwoord van de Ierse projectleiding.

Om het geheel niet ongemerkt aan de Loenenaren voorbij te laten gaan, was in overleg met de Dorpsraad Loenen, het bestuur van de Brink, Lomivé en Spritszh besloten om er ook een energie-feest aan te koppelen voor de middag en avond. Voor de kinderen waren er vanaf 15:30 oud-hollandse spelletjes waarmee leuke prijsjes te winnen waren. Kinderen waren uitgenodigd om met goede ideeën te komen voor duurzame energie, en hoogtepunt van de middag was dan ook het uitreiken van de prijzen voor het beste energie-idee van Loenen.

De plaatselijke horeca verzorgde ook hier de innerlijke mens van een lekker hapje en het geheel werd afgesloten met een erg leuke muzikale act die tot diep in de nacht doorging bij Spritszh.

Al met al een heel geslaagde dag en het bestuur van LEN wil hierbij dan ook zijn dank uitspreken naar alle vrijwilligers in de organisatie en uitvoering. Ook de sponsoren van de happening, Gemeente Apeldoorn, Installatiebedrijf Slief, Adriaan Blom Bloememspecialist, Lomivé en de cateraars van de Nieuwe Ruysch en Zilven worden enorm bedankt voor dit succesvolle evenement.

Loenen heeft een mooi visitekaartje afgegeven en het bestuur van Loenen Energie Neutraal is ervan overtuigd dat dit kan leiden tot nog veel meer mooie projecten in de toekomst.

Deel dit bericht:

Loenen Energie maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.