Loenen Energie Neutraal kent 100.000 Euro subsidie toe

Loenen Energie Neutraal kent 100.000 Euro subsidie toe

De Stichting Loenen Energie Neutraal heeft voor de bewoners van Loenen een aantrekkelijke regeling gemaakt voor investeringen in isoleren en het opwekken van duurzame energie. De stichting heeft het Loenens Energie Fonds opgericht. De stichting komt voort uit de wedstrijd Energieke dorpen waarmee Loenen in 2013 een EU-subsidie van 200.000 euro heeft gewonnen om het dorp te verduurzamen.

In de periode april tot en met juli is enthousiast gebruik gemaakt van de subsidieregelingen van Loenen Energie Neutraal. De stichting heeft de eerste 100.000 euro Europese subsidie toegekend aan duurzame projecten in het dorp. Met dat geld zijn circa 29 huizen voorzien van isolatie (deels met provinciale subsidie). Voorts nog circa 15 woningen die op korte termijn worden voorzien van zonnepanelen.

Deze projecten zijn een goede investering om de maandelijkse energielasten flink terug te brengen (tot soms wel 50 procent) en het verhogen van het comfort en de waarde van de woning. Daarnaast wordt met 75 kWp jaarlijks circa 60.000 kWk duurzame elektriciteit opgewekt. Dat staat gelijk aan het vermijden van 40.000 tot 60.000 kg van het broeikasgas CO2. Met de isolatie-projecten wordt nog eens jaarlijks circa 30.000 kg uitstoot vermeden.
Met deze investering is LEN ongeveer op de helft van het spenderen van de 200.000 euro subsidie, die haar tot beschikking staat. Het bestuur doet zijn best om in de komende periode nog meer subsidie voor Loenen beschikbaar te krijgen om zoveel mogelijk aanvragen te kunnen toekennen.
Goed voor LEN is dat per 1 augustus de Provinciale subsidieregeling voor woningisolatie is vernieuwd. Daardoor kan er ook weer (extra) subsidie aangevraagd worden voor toekomstige isolatieprojecten. Ook is LEN bezig met het organiseren van een energiefeestavond in De Brink waar verschillende energieprijzen worden uitgereikt. Eind november komt een grote delegatie uit Europa naar Loenen om te kijken wat hier allemaal gebeurt.

Deel dit bericht:

Zoek

Loenen Energie Neutraal kent 100.000 Euro subsidie toe

Laatste berichten

Loenen Energie maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.