Loenen Energie Neutraal timmert aan de weg

Loenen Energie Neutraal timmert aan de weg

Loenen Energie Neutraal heeft inmiddels het oorspronkelijk gewonnen bedrag van 200.000 euro volledig ingezet op duurzame projecten. Het aantal aanvragen overstijgt het beschikbare budget veruit, maar gelukkig is er vorige week de mogelijkheid geboden om extra budget aan te vragen. Daarmee kan de wachtlijst worden weggenomen én kunnen wellicht nog wat extra projecten worden gefinancierd. Daarvoor is vorige week een aanvraag van 240.000 euro extra budget denaar de EU gegaan.

Daarnaast is er ook een aanvraag ingediend bij de Provincie Gelderland. In het kader van de subsidieregeling Gelderse Maat is een aanvraag voor 160.000 euro gedaan voor duurzame projecten in Loenen. Hopelijk leidt minimaal één van de aanvragen tot aanvullend budget.

Loenen Energie Neutraal dingt op dit moment mee naar twee prijzen: via de gemeente Apeldoorn is Loenen ingeschreven voor de Sustainable Energy Europe Awards en zelf heeft Loenen zich opgegeven voor de landelijke P-nuts award. Daar staat LEN inmiddels op de derde plaats (van de 71 inzendingen) en plaats twee begint in zicht te komen. Tot 31 maart kunt u nog op ons stemmen via www.p-nuts.nu. Loenen Energie Neutraal is een ideële stichting met een bestuur van vrijwilligers, en wij hopen op uw inzet in deze. Stemmen kan heel eenvoudig via een grote groene stem-button op de website.

Tot slot nog twee leuke events: Loenen gaat op 2 juni een deelcongres van het jaarlijkse VNG congres hosten, met als thema verduurzaming. Verwacht wordt dat er, net als op 28 november vorig jaar met het europese bezoek, ca 100 burgemeesters en wethouders naar Loenen komen om te zien hoe we hier de verduurzaming aanpakken.

En binnenkort worden voor RTL4 opnames gemaakt voor het programma “Ons huis verdient het”, met als thema verduurzaming van de energie-huishouding. De uitzending staat voor Mei/Juni gepland.

Deel dit bericht:

Zoek

Loenen Energie Neutraal timmert aan de weg

Laatste berichten

Loenen Energie maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.