Brussel beoordeelt genomineerd Loenens project

Brussel beoordeelt genomineerd Loenens project

In Loenen weten ze niet van ophouden als het gaat om duurzaamheid. ‘Loenen Energie Neutraal’ is uit 370 aanmeldingen genomineerd voor de Europese ‘Sustainable Energy Awards’ in de categorie ‘Steden, dorpen en regio’s’.

Wethouder duurzaamheid Olaf Prinsen is trots: “Vanuit bijna 400 aanmeldingen genomineerd worden, dat zegt al iets over hoe men in Europa aankijkt tegen dit project. Geheel door het dorp zelf gedragen en opgezet. Er lopen contacten rechtstreeks tussen Brussel en Loenen!”.

Samen met de twee andere genomineerde projecten maakt Loenen kans op veel aandacht uit binnen- en buitenland. Die aandacht kan Loenen goed gebruiken, omdat Loenen nog veel verder wil gaan om het dorp energieneutraal te maken. Te beginnen met het wegwerken van de wachtlijst voor het plaatsen van zonnepanelen. Maar ook voor andere dorpen en buurten kan dit project een bron van inspiratie zijn. Op 16 juni worden de winnaars bekend gemaakt in Brussel.

Dank voor u stem, helaas heeft LEN de top 3 niet gehaald maar wel een top 5 notering

Deel dit bericht:

Loenen Energie maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.