Subsidieregeling voor isolatie woningen van start

Subsidieregeling voor isolatie woningen van start

Als je je woning beter wilt isoleren, dan kan je daar vanaf 02-09-2019 subsidie voor aanvragen. De overheid heeft een subsidiepot van 84 miljoen euro beschikbaar gesteld. Iedere huiseigenaar kan 20 procent van de totale kosten terugkrijgen, tot maximaal 10.000 euro.

Je moet dan wel minimaal twee van de volgende vijf energiebesparende maatregelen nemen:

  • spouwmuurisolatie
  • dakisolatie
  • vloer- of bodemisolatie
  • gevelisolatie
  • hoogrendementsglas

Door je huis beter te isoleren hoef je het in de winter minder te verwarmen. “Goede isolatie is een belangrijke stap richting een duurzaam gebouwde omgeving”, zei minister Ollongren van Binnenlandse Zaken eerder over de regeling.

42.000 woningen

Dezelfde subsidieregeling werd ook al in september 2016 opengesteld. Er zat toen 44 miljoen in de subsidiepot en dat bedrag was in zeven maanden op.

Huiseigenaren vroegen toen gemiddeld zo’n 2000 euro subsidie aan. Als dat nu weer het geval is, zouden met een subsidiepot van 84 miljoen zo’n 42.000 woningen extra isolatie krijgen. Er zijn in Nederland in totaal zo’n 4,4 miljoen koopwoningen.

Aanvragen

De overheids subsidie is hier aan te vragen en komt bovenop de regelingen van LEN.

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loenen Energie maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.