Zon op School succesvol

Zon op School succesvol

OBS Tweede Stee in Loenen krijgt zonnepanelen dankzij crowdfunding

Dankzij crowdfunding krijgt openbare basisschool De Tweede Stee in Loenen zonnepanelen op het dak.  Dit betekent dat de school, naast twee andere deelnemende scholen uit Apeldoorn, voldoende zoncertificaten hebben verkocht om de financiering rond te krijgen. Het leggen van de zonnepanelen is onderdeel van Zon op School, een project van de Apeldoornse energiecoöperatie deA in samenwerking met Leerplein055 en, specifiek voor de OBS Tweede Stee, met Loenen Energie Neutraal.

Zowel deA als Leerplein055 zijn erg tevreden over de verkoop van de zoncertificaten. De certificaten zijn verkocht voor 50 euro en over zes jaar krijgt de bezitter er 60 euro voor terug. Fred Berends, voorzitter College van Bestuur Leerplein055: ‘De scholen zijn actief aan de slag gegaan met de verkoop van de zoncertificaten. Dankzij hun enthousiasme en de bereidheid van ouders en andere Apeldoorners en Loenenaren om bij te dragen, zou dit niet zijn gelukt. Voor de vakantie willen we de zonnepanelen nog op het dak leggen zodat de school deze zomer nog optimaal kan profiteren.’

Zon op school
Het project Zon op School is dit jaar gestart met drie basisscholen. Doel van het project is om kinderen bewust te maken van het gebruik van groene energie, schoolgebouwen duurzamer te maken en de energierekening omlaag te brengen. Het plaatsen van zonnepanelen, het zichtbaar maken van de opbrengst in de school en een aantrekkelijk lespakket maken onderdeel uit van het project. Andere scholen die ook belangstelling hebben voor Zon op School, kunnen contact opnemen met deA.

Stichting Loenen Energie Neutraal (LEN) draagt bij aan de investering in zonnepanelen voor op de Tweede Stee vanuit de subsidie die zij vorig jaar heeft gewonnen met de wedstrijd Energieke Dorpen. Zij heeft een actieve rol gespeeld in de verkoop van de zoncertificaten in de afgelopen maanden. Binnen het Loenen Energie Neutraal-initiatief is dit resultaat straks een mooi, groots en zichtbaar eerste project op een publiek gebouw in het dorp.

Over deA
deA is de duurzame energiecoöperatie van en voor Apeldoorners. Doel is om samen Apeldoorn duurzamer te maken. Dit doet deA onder andere door het leveren van duurzame energie uit Apeldoorn aan de inwoners van de gemeente Apeldoorn. Met de opbrengst hiervan ontwikkelt deA weer nieuwe duurzame projecten zodat de hoeveelheid duurzaam opgewekte energie steeds groter wordt. deA timmert hard aan de weg, het resultaat is terug te zien in de gestage groei van het aantal klanten. Apeldoorners hebben vertrouwen in deA en kiezen voor duurzame energie uit de buurt.

Over Loenen Energie Neutraal
De stichting Loenen Energie Neutraal (LEN) komt voort uit de wedstrijd Energieke dorpen waarmee in 2013 Loenen een EU subsidie van € 200.000 heeft gewonnen om het dorp te verduurzamen. LEN heeft voor de bewoners van Loenen een aantrekkelijk regeling voor investeringen in isoleren en het opwekken van duurzame energie gemaakt en het Loenens Energie Fonds opgericht. LEN heeft als stip op de horizon dat Loenen op termijn in staat is om zelf te voorzien in haar energie behoefte. Meer informatie op www.loenenenergie.nl

Deel dit bericht:

Loenen Energie maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.