Bijeenkomst over hybride warmtepomp

Bijeenkomst over hybride warmtepomp

hybride warmtepomp bijeenkomst in De Brink 7 maart

De informatiebijeenkomst over de hybride warmtepomp van 7 maart kon op veel belangstelling rekenen. Bij de hoge gasprijs is het de moeite waard om na te denken over een hybride warmtepomp. Bovendien was het voor het eerst sinds lange tijd weer mogelijk om fysiek bij elkaar te komen in De Brink.

Andre Zeijseink vertelde in zijn presentatie hoe een hybride warmtepomp werkt, welke soorten warmtepompen er zijn en hun effectiviteit. Aan de hand van enkele voorbeelden liet hij zien hoe hoog de besparing op de energierekening kan uitvallen. Dat laatste is sterk afhankelijk van het soort huis, hoe het geïsoleerd is en het gedrag van de bewoners.

Erik van Asselt, Koller Installatietechnieken, en Bryan Slief van Installatiebedrijf Slief gaven daarna vanuit de praktijk handige tips en opties waar je rekening mee moet houden.

Wil je weten of je huis geschikt is voor het gebruik van een hybride warmtepomp, stel dan de watertemperatuur van je cv in op 50 graden. Blijft het dan behaaglijk warm in je huis dan is dat een goed signaal dat een warmtepomp je gasverbruik kan verlagen.

Diegene die er niet bij kon zijn of deelnemers die nog vragen hebben,  kunnen ook terecht op de Energiedag Loenen die op 2 april van 10.00 uur tot 16.00 uur plaatsvindt in De Brink.

Lees hier de presentatie nog even op je gemak na. 

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loenen Energie maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.