Energiedag Loenen 2 april in de Brink

Energiedag Loenen 2 april in de Brink

Op zaterdag 2 april organiseert de Energie Coöperatie Loenen van 11.00 tot 16.00 uur een Energiedag in De Brink in Loenen waar iedereen terecht kan met vragen over het energiezuinig maken van de woning.

Wie zijn er?

Naast leveranciers en installateurs van warmtepompen, zonnepanelen, isolatie en glas zijn ook vertegenwoordigers van de Energiecooperatie en Loenen Energie Neutraal (LEN) aanwezig om uit te leggen welke acties in Loenen lopen, welke energiebesparende maatregelen je kunt nemen, hoe het financiële plaatje van die maatregelen eruitziet en wat de subsidiemogelijkheden zijn.

Ervaringsdeskundigen

Voor de meer praktische informatie en tips is er een aantal ervaringsdeskundigen aanwezig die zelf al aan de slag zijn geweest met het verduurzamen van hun huis. Zij kunnen vertellen wat ze al hebben gedaan, hoe ze dat hebben gedaan en waar je op moet letten. Het is ook mogelijk een aantal van deze duurzame huizen te bekijken.

Energie-Dashboard

Bezoekers die willen weten of hun energieverbruik bovengemiddeld is, hoeveel energie heel Loenen gebruikt of hun straat, kunnen terecht bij het Energie-Dashboard. Hier kun je ook een inzicht krijgen in hoeveel het kost om je huis volledig te isoleren.

Escapebus

In de escape bus kun je ervaren wat de uitdagingen zijn op het gebied van energie en klimaat. Er zijn zes opdrachten die onder druk van stijgende temperaturen en waterspiegels tot een oplossing moeten worden gebracht binnen 30 minuten. Lukt het alle zes opdrachten op te lossen? Dan voorkomen je opwarming van de aarde en ontsnap je uit de bus!

Het bestuur en alle vrijwilligers van ECL hopen je te mogen begroeten op 2 april!

Deel dit bericht:

Loenen Energie maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.