Geslaagde informatie avond LEN en oproep bewonerspanel!

Geslaagde informatie avond LEN en oproep bewonerspanel!

Ruim 50 Loenenaren informeerden zich op 18 April j.l. over het waarom van de gastransitie, de (technische) mogelijkheden om van het aardgas af te gaan en wat dit betekent voor henzelf als voor het dorp. De opgave voor gastransitie ligt bij de huiseigenaren – dat is bij ons allemaal.

Waar begin je dan? 

De allereerste stap begint bij isoleren. Er zijn diverse natuurlijke momenten om te beginnen (uitbouw, renovatie, vervanging van oude CV ketel bv).  

Welke technische oplossing is het meest geschikt?

Er zijn zowel individuele oplossingen voor elke huishouden als collectieve oplossingen voor het dorp. LEN heeft deze uiteengezet in een presentatie (zie hieronder).

Hoe werken deze oplossingen, wat zijn de ervaringen?

Tijdens de avond werd er kennisgemaakt met inwoners die ervaring hebben met koken op inductie of met een (hybride) warmtepomp en werden mensen welkom geheten om eens een keer te komen kijken.

Hoe zit het met financiering?

In de aankomende jaren zullen er diverse subsidies beschikbaar komen van overheden om huiseigenaren op weg te helpen. Houdt deze in de gaten (RVO, Gemeente, Provincie). LEN heeft subsidie regelingen voor isolatie, zonnepanelen en sinds kort voor warmtepompen. 

Er komt heel wat op ons af. Gelukkig is er heel wat mogelijk maar vraagt van ons allemaal een verandering. Welke oplossing past nu het beste bij uw situatie? Dat is horen, zoeken, uitvinden en ervaren. Alleen maar ook met elkaar doen. Heeft u vragen of drempels? Ziet u goede mogelijkheden of kansen voor uzelf dan wel voor het dorp? En wilt u actie ondernemen maar heeft u daar hulp bij nodig? Contacteer LEN via loenenenergie@gmail.com .

LEN houdt zich goed op de hoogte van de ontwikkelingen en spreekt met alle stakeholders in het dorp over deze transitie. Het gaat dan om het zoeken van gezamenlijke belangen (samen optrekken), afstemmen van keuzes en het maken van slimme combinaties. In Juni wordt er een Loenens energieoverleg gepland. LEN zoekt een bewonerspanel die tijdens dit overleg de bewoners van Loenen wil vertegenwoordigen. Heeft u interesse, mail ons loenenenergie@gmail.com.

De presentatie van de informatieavond kunt u hier downloaden

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek

Geslaagde informatie avond LEN en oproep bewonerspanel!

Laatste berichten

Loenen Energie maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.