Hoera! Loenen heeft 43 Junior Energiecoaches

Hoera! Loenen heeft 43 Junior Energiecoaches

Foto Rob Voss – www.robvoss.nl

De afgelopen weken zetten de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Tweede Stee en groep 7 van KBS De Poort in Loenen hun beste beentje voor op school en thuis. Doel was om zoveel mogelijk energie te besparen. Als deelnemers aan het lesprogramma Junior Energiecoach voerden zij allerlei challenges en experimenten uit die met energieverbruik te maken hebben.

Programma

Op het programma stonden onder meer een ‘lampenjacht’ (verlichting), ‘graadje lager’ (verwarming), een ‘stekkerexpeditie’ (welke apparaten gebruiken de meeste stroom?), ‘met de billen bloot’ (warm waterverbruik/korter douchen) en meten is weten (check je eigen verbruik en help je buren/familie aan de hand van de Junior Energiecoach thuis-test).

Diploma

Iedere week waren er dikke duimen te verdienen door de coaches. De leerlingen deden het zo goed gedaan dat iedereen die heeft deelgenomen het diploma van Junior Energiecoach heeft verdiend.

Loco-burgermeester en wethouder Detlev Cziesso en Lian Schreur de kinderburgermeester van de gemeente Apeldoorn reikten de diploma’s uit. De Energie Coöperatie Loenen zorgde voor een lekkere traktatie.

Foto Rob Voss

Energie Coöperatie Loenen

De Energie Coöperatie Loenen nam het initiatief voor de Junior Energiecoach. De basisscholen De Tweede Stee en De Poort zorgden voor de uitvoering. De coöperatie hoopt dat de kinderen op de ingeslagen weg doorgaan en daarbij hun ouders meenemen.

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek

Hoera! Loenen heeft 43 Junior Energiecoaches

Laatste berichten

Loenen Energie maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.