Nieuwe Subsidie aanvraag

Nieuwe Subsidie aanvraag

De € 35.000 extra subsidie die LEN in december heeft ontvangen is inmiddels ingezet op diverse verduurzamingsprojecten. Met het voorjaar in aantocht, voorzien we weer in flink wat investeringen in zonnepanelen. De komende maanden is daarvoor geld gereserveerd. Wekelijks komen er nieuwe aanvragen voor subsidie. Het is fijn dat de Loenense woningeigenaren zo enthousiast blijven investeren.
Daarnaast heeft LEN de afgelopen maanden samen met de gemeente Apeldoorn een nieuw en groter project opgezet. Onze inspanningen hebben geleid tot een internationale samenwerking die onder aanvoering van de Technische Universiteit Eindhoven een aanvraag gaat indienen in het EU programma Interreg, waar ook de LEN-subsidie van 2013 vandaan kwam. Dat programma richt zich op internationale samenwerking in Noordwest-Europa met als thema verduurzaming. Het Loenens onderdeel in deze aanvraag richt zich op de ontwikkeling van een flinke hoeveelheid nieuwe duurzame elektrische opwekkingscapaciteit. Het idee is dat we hier in Loenen op termijn (2020) komen tot een eigen duurzame energiecentrale, de Virtual Power Plant Loenen, die ca 50% van ons huishoudelijk elektriciteitsverbruik zou kunnen dekken.
Eind mei wordt het plan ingediend en als er partijen zijn die mee willen doen met kennis en expertise kunnen zij zich melden bij LEN. Ook voor aansluitende ideeën houden wij ons aanbevolen.
Bovengenoemde inspanningen hebben echter wel geleid tot uitstel voor de voor maart aangekondigde Energiedag. Uitstel wordt geen afstel. Een werkgroep is de dag/avond aan het voorbereiden, die in de tweede helft van september gehouden zal worden. De Energie-dag zal bestaan uit een ideeënwedstrijd en spelletjesmiddag voor de schoolgaande jeugd en een avondbijeenkomst voor de volwassenen. Er staan een aantal leuke en aansprekende sprekers van binnen en buiten Loenen op ons lijstje. 

Deel dit bericht:

Loenen Energie maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.