Nieuwe subsidiemogelijkheden

Nieuwe subsidiemogelijkheden

Per 1 juli 2015 heeft LEN het Europese ACE project succesvol afgesloten met een eindrapportage. In totaal zijn er 30 gebouwen geïsoleerd en bijna 1000 zonnepanelen geplaatst via LEN. Met deze maatregelen zal de komende jaren jaarlijks meer dan 250.000 kilo aan CO2 emissie vermeden worden. LEN gaat nu een nieuwe fase in, zonder nog langer onderdeel te zijn van een lopend EU project. Wel zijn er initiatieven gaande om een vervolgproject op te zetten. In Juli heeft LEN zonder mankeren ruim 30.000 euro aan terugbetalingen van deelnemers ontvangen, waarmee nu de tweede ronde aan projecten mee kan worden gefinancierd. Dit geld heeft grotendeels al een bestemming gevonden bij de lopende aanvragen, maar er zijn nog wat mogelijkheden voor nieuwe deelnemers. Bovendien zal het Loenens Energie Fonds (LEF)de LEN-pot over twee maanden wederom worden aangevuld voor nieuwe aanvragen. Loenenaren die willen investeren in duurzame energie worden dus opgeroepen om zich te melden via www.loenenenergie.nl. Daar staat sinds kort ook een aardig krantenartikel over de ins en outs van de aanschaf van zonnepanelen. Daarnaast heeft LEN haar regelingen uitgebreid: ook zaken als dakisolatie, vloerisolatie en dubbel glas komen in aanmerking voor een bijdrage vanuit het LEF LEN-support.

Naast de EU nominatie van Juni, heeft LEN wederom de buitenlandse pers gehaald. Het project is bezocht door een journaliste uit Zweden en er is een telefonisch interview geweest met een Deense krant. In beide gevallen heeft dit geleid tot een artikel. Ook vanuit België is recent belangstelling getoond. Tot slot: in het late najaar wordt weer een dag gepland die (o.a.) in het kader zal staan van energiebesparing en duurzame energie, maar daarover later meer…. 

Deel dit bericht:

Loenen Energie maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.