Papierfabriek Middelste Molen gaat duurzame energie opwekken

Papierfabriek Middelste Molen gaat duurzame energie opwekken

De Apeldoornse energiecoöperatie deA heeft papierfabriek de Middelste Molen uitgekozen als het project voor haar nieuwe campagne. Doel is om met het waterrad van de molen stroom op te wekken. deA voert het project uit zodra zich 500 nieuwe klanten hebben aangemeld. Het waterrad van de molen draait op dit moment alleen als de molen in bedrijf is. De overige tijd staat het waterrad stil. deA wil het waterrad continu laten draaien en daar stroom mee opwekken. De stroom wordt in eerste instantie geleverd aan de Middelste Molen. Als de Middelste Molen de stroom zelf niet nodig heeft, is deze beschikbaar voor de klanten van deA.

De Middelste Molen rolde uit de bus na een uitvraag van deA voor de campagne. Vraag was om een project aan te dragen dat deA zou realiseren na 500 nieuwe klanten. Het project is ingediend door Loenen Energie Neutraal die ook bij de uitvoering ervan betrokken is. Michael Boddeke, directeur energiebedrijf deA: ‘Het project van de Middelste Molen sprak ons aan omdat het om waterkracht gaat. Klanten van deA krijgen nu energie geleverd uit het vergisten van mest, rioolslib en GFT. Een energiebron op waterkracht hadden we nog niet. Bovendien is de Middelste Molen van grote cultuur-historische waarde en belangrijk voor Apeldoorn. Ook daar dragen we graag aan bij.’

Deel dit bericht:

Zoek

Papierfabriek Middelste Molen gaat duurzame energie opwekken

Laatste berichten

Loenen Energie maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.