‘Samen de winter door’

‘Samen de winter door’

Handige bespaartips

samen de winter door

 Sinds de energiecrisis hebben huishoudens steeds meer moeite met het betalen van hun energierekening. Inwoners van  Loenen die zoeken naar manieren om hun energierekening te verlagen kunnen terecht bij de Energie Cooperatie Loenen voor tips en adviezen.

Kijk naar de filmpjes hoe je op relatief eenvoudige wijze energie kunt besparen. Sommige maatregelen liggen voor de hand maar er zijn ook besparingsmogelijkheden die minder bekend zijn. 

De belangrijkste tip wie we als energiecooperatie geven is: Begin gewoon met deze kleine besparingen. Bij elkaar opgeteld kun je zo toch flink besparen!

Isoleer je verwarming met radiatorfolie

Door tussen je verwarmingsradior en de muur radiatorfolie aan te brengen, blijft de  meeste warmte in de kamer en verdwijnt deze niet in de buitenmuur. Wil je weten wat je nodig hebt en hoe je de folie aanbrengt kijk dan naar dit instructiefilmpje. 

Zet ‘m op 60

De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80ºC, maar werken efficiënter op 60ºC. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO₂. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche. Mocht het zelf niet lukken, dan helpen installateurs die zijn aangesloten bij Techniek Nederland en lokale energiecoöperaties je ook graag. Meer informatie is te vinden op Zet ‘m op 60.

Isoleer de leidingen van de verwarming

Hoe verder weg de radiator van de ketel staat, hoe meer warmte onderweg wordt verloren. Door de leidingen van uw centrale verwarming die door koude ruimtes lopen  te isoleren, kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten.  Het is even klusje maar moeilijk is het niet. Kijk anders even naar dit instructiefilmpje.

Radiator ventilator

Door onder je radiator een ventilator te plaatsen, wordt het sneller warm in je huis. Als je daarbij de ketel op 60 graden zet kun je besparen op de stookkosten. Hoe dit werkt? Arjen Jonkers legt het uit

Isoleren van raam met enkel glas

Ramen met enkel glas laten veel warmte weglekken en geven een kil en onaangenaam gevoel. Door een voorzetraam met raamfolie te maken,  haal je de koude tocht weg. Het voorzetraam fungeert als een spouw voor uw raam waardoor de warmte binnen blijft. Je kunt raamfolie rechtstreeks op je raam plakken maar het effect is groter met een voorzetraam dat in het kozijn past. Hoe je een voorzetraam maakt is te zien in deze instructiefilm

Meet je verbruik met de Earn-E

Earn-e. Bij de cooperatie kun je een energiemonitor, de Earn-E lenen. Deze plug je eenvoudig in op je slimme meter. Hiermee kun je op je pc of via een app op je mobiel ieder moment van de dag je energieverbruik bekijken. Zo krijg je meer inzicht in grote energieverbruikers maar ook op ‘sluipverbruik’. 

 

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loenen Energie maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.